zondag 27 december 2009

Vlaamse gaai

Tijdens de periode met sneeuw kwamen twee vlaamse gaaien pinda's uit de tuin pakken.Het was een heel geworstel om de pinda in z'n geheel naar binnen te werken.
Met de eerste pinda nog in het keelgat werd alweer aan de volgende begonnen.

5 opmerkingen:

 1. Geweldige serie Elly van deze Vlaamse gaai en dat je die pinda zo in zijn bek ziet glijden echt super mooi
  Ik wens je een fijne Jaarwisseling toe met allen die je lief zijn en dat we volgend jaar weer van mooi foto's mogen genieten Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben jaloers op je foto’s van de Gaai, Elly! In plaats van eikels verzamelen ze dus ook pinda’s. Prachtige serie. Groet, Wout

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat een superfoto's!! Dankjewel!

  groet, Gera

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Johan 23 November 2012
  We hebben sinds 3weken 2 vlaamse gaaien in onze tuin, naast nog diverse andere vogels. Er hangt n.l sinds kort eeen kastje met pinda,s, maar het was ons niet
  helemaal duidelijk,om welke vogel het ging. Maar dankzij je prachtige foto,s waren we er gauw achter,om welke vogel het ging.
  Bedankt Elly.
  groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog nooit had ik een vlaamse gaai echt van dichtbij gezien. In november dit jaar hebben we een netje pelpinda's in de spar in onze achtertuin gehangen en binnen 1 dag was dit netje geheel leeggegeten. Ik heb daar een paar foto's vanachter dubbelglas van gemaakt en van 1 van deze foto's hebben we een kerstkaart gemaakt. Op deze foto was de vlaamse gaai te zien met 1 pinda in zijn snavel en 1 in zijn keel.
  Wat me opviel aan de pupil: het leek een beetje op een hartvorm.
  Om te checken of dit een afwijking in mijn foto was of toeval heb ik op google gezocht naar oog vlaamse gaai en zo kwam ik op jouw blog.(ook op enkele van deze foto's lijkt de bovenzijde van de pupil niet geheel rond maar licht ingedeukt)
  Alsof ik (een paar van) mijn eigen foto's zag; alleen zijn deze scherper. Vooral de foto waarin de pinda "zweeft" in de snavel is echt schitterend.

  Met vriendelijke groet

  Maarten en Lya van den Ende uit Delft

  BeantwoordenVerwijderen